💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

K jakému rajčeti si dokážete vypěstovat větší vztah, k tomu, které najdete v regálu obchodního domu, nebo k tomu, které si sami vypěstujete na své zahrádce a víte o jeho vzniku první poslední? Odpověď asi všichni tušíme. Náš pepř si sice z důvodu nepříznivých geologických podmínek doma na záhonku vypěstovat nemůžete, můžete se ale dozvědět první a poslední o tradici pěstování Kampotského pepře v dálné Kambodži. Díky tomu budete krabaté kuličky, které přinášíme až na vás stůl, milovat stejně jako ono červené rajčátko. 

Každá pepřová rostlinka dostane náležitou péči

Příběh zrna začíná na pahorku či úpatí horských masivů, které pepřovým liánám nabízejí tu správnou písčitou či kamenitou půdu. Tu musejí farmáři správně odvodnit, případně liány vysázet do svahu, aby se voda nedržela u kořenů. K odvodňování slouží také systém drenáží, které plantáže obklopují, a které dosahují hloubky minimálně 80 centimetrů.

V Kampotu jsou pěstovány dva typy pepře, tzv. Kamchay a Lampong. Místní je však jednoduše nazývají jako rostliny s malými listy a s velkými listy. Proč dávat věcem složité názvy, když to jde jednoduše. Nově vysazené rostliny musí pocházet z oblasti se zeměpisným označením Kampot.

Čistě, bez chemie, v souladu s přírodou

Výsadba pepřových lián probíhá na pečlivě vybraných místech místě a každou rostlinku od sebe musí dělit nejméně 1,8 metru. Rostliny musí být nejméně tři roky schované pod přístřeškem, aby byly chráněny před ostrým kampotským sluncem. Pro podporu růstu slouží dřevěné kůly, po kterých se liána pne a také hnojiva. Zapomeňte však na jakoukoliv chemii. Veškerá hnojiva pocházejí z přírodních zdrojů. Jedná se především o hnůj domácích zvířat a také netopýří trus. Hnojení probíhá nejméně jednou ročně, nejvýše pak čtyřikrát do roka, a to v období od května do července.

V období sucha je zapotřebí k rostlinám dostat vodu. I proto musí být liány v blízkosti vodního zdroje vhodného k zavlažování. Zároveň je v období od června do prosince nutné půdu pravidelně kypřit, aby voda nestékala po povrchu, ale co nejlépe pronikala ke kořenům. Farmáři musí také neustále kontrolovat přítomnost škůdců. 

Zapomeňte na mandelinku bramborovou, tady jsou největším nepřítelem termiti. Jejich likvidace samozřejmě opět probíhá přírodní cestou. Chemické látky jsou povoleny až v momentě, kdy příroda nepomůže. V tom případě mohou farmáři používat jen přípravky schválené Světovou zdravotnickou organizací WHO.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments