💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Sůl a pepř jsou základem každé kuchyně, nalezli bychom je v každé restauraci a pro jistotu je máme i na každém jídelním stolu. Proč si srdce Evropanů, ale i obyvatel severoamerického kontinentu získaly právě tyto dvě suroviny? A v čem si tak moc rozumí?

Důvodem, proč si sůl s pepřem vydobyly pevné místo na našich stolech, je jejich um zvýraznit chuť podávaného pokrmu. Zatímco sůl dokáže zvýraznit chuť především bílkovin, pepř naopak dodá své charakteristické aroma tam, kde jinak chybí.

Jen brambory, nic víc

Musíme si uvědomit, že v minulosti to byl často jediný způsob, jak jídlu dodat alespoň nějaké emoce. Ne vždy měli naši předci k dispozici tolik surovin a tolik možností, jak je zajímavě ochutit. Často tou hlavní surovinou, kterou měli na talíři, byly jen brambory a zelenina. Maso bylo vzácností, stejně jako exotičtější koření. Proto byl pepř a sůl tím nejlepším způsobem, jak si ochutit samotné brambory či kořenovou zeleninu.

Zajímavostí je, že pokud se podíváme do jiných koutů světa, pepř a sůl zde tak výraznou roli nehraje. V Asii jejich místo zastupuje rybí omáčka či drcená červená paprika. V Mexiku to je limetka, salsa a koriandr, a v Etiopii je to například awaze pasta, jejímž základem je chilli.

Vzácnost

Nemysleme si však, že by byly sůl a pepř dostupným dochucovadlem v každé krčmě již ve středověku. Tehdy byla dostupná spíše sůl, která ovšem nesloužila k dochucování, ale především se využívala pro své konzervační vlastnosti. Ve velkém se nasolovalo například maso a ryby, díky čemuž byly tyto suroviny schopné vydržet i dlouhé cesty přes oceány.

Právě z dálek nakonec začali námořníci dovážet i pepř, který byl však původně komoditou pro vyvolené. Jeho masovější rozšíření nastalo až v 18. a především 19. století, kdy se také na stolech začíná objevovat kombinace pepře a soli stále častěji.

To pravé pro naše mlýnky

Tradice si uchováváme dodnes, a proto je pepř a sůl nejpoužívanější kombinací koření a dochucovadla v kuchyni. A my už víme, že když jsou obě dvě suroviny kvalitní, stačí to, aby byl pokrm přímo božsky vyladěný! S naším Kampotským pepřem vždy bezchybně okořeníte a s hrubozrnnou solí do mlýnku zase kvalitně ochutíte cokoliv, co právě připravujete. Různě barevné mlýnky vám pomůžou v rozhodování, který pořídíte jaké surovině!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments