💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Pokud někdy zavítáte do Kambodži, rozhodně při svých toulkách touto úžasnou zemí nevynechejte provincii Kampot a její stejnojmenné hlavní město. Nebuďte však příliš zaskočeni, pokud se vám bude zdát, že jste se přenesli v čase a prostoru do Francie 19. století. Přesně tak na vás totiž může Kampot zapůsobit.

Promenády jako na bulváru Champs-Élysées

Díky své lehce omšelé, ale stále úchvatné koloniální architektuře protkané zelenými parky, ledabyle rozvedenou elektřinou a ležících na klidně se pohupujících vlnkách řeky Praek Tuek Chhu, budete mít pocit, že se procházíte starými ulicemi Paříže, kde se zastavil čas.

Právě řeka je středobodem města, který je na svém levém břehu lemován krásnými promenádami, které nabízejí výhledy na nedaleký národní park Bokor. Ještě, než se vydáte do jeho nespoutané flóry, ponořte se hlouběji do ulic města a prozkoumejte samotné město. Ideálně pěšky, případně na kole.

Na své si v Kampotu přijdou milovníci gastronomie i umění 

Zavítat byste určitě měli do Old Market Street, která je hlavní ulicí města a najdete zde mnoho malebných kavárniček a obchodů se suvenýry. Své kouzlo má také rybí trh postavený v roce 1934, který byl zrenovován ve stylu art deco. Dnes se v něm nachází luxusní restaurace podávající mořské plody. Můžete se tu však stavit třeba jen na aperitiv a kochat se krásou interiérů.

Druhou šanci dostalo i staré kino, které se změnilo na hotel Old Cinema. Ten nabízí atmosféru zlaté éry Kampotu z minulého století a také bazén, ve kterým si mohou hosté zaplavat a pořádně se zrelaxovat před svým dalším kambodžským dobrodružstvím.

Pokud vás zajímá historie místa, po kterém cestujete, rozhodně zajděte do místního muzea, jehož expozice jsou věnované historii. Mimo exponátů na vás čeká také zrekonstruovaná budova muzea, která původně sloužila coby sídlo guvernéra provincie.

Milovníci umění si přijdou na své v PiPetPi Gallery, která vystavuje díla lokálních umělců. Mimo nich najdete v přízemí krámek, ve kterém jsou k dispozici nejrůznější výrobky z papíru a upcyklované šperky.

Spousta sběratelských předmětů na vás čeká také v obchůdku jménem Kampothead, který vás skrze množství krásných předmětů přenese v čase do první poloviny minulého století, kdy byl Kampot doslova zářivou říční perlou. Část tohoto kouzla si dochoval dodnes, je mu však nutné věnovat trochu času, abyste bývalý lesk spatřili na vlastní oči. 

Rozhodně to ale stojí za to!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments