💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Rádi experimentujete? Pak by vás mohl zajmout pepřový čaj, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

Pod slůvkem čaj se může skrývat každý bylinný nálev či odvar, byť pravý čaj je samozřejmě vyroben z lístků čajovníku čínského. Čaj pro změnu vytvořený z nadrcených pepřových zrn je ale běžně využíván v ajurvédské medicíně ke zmírnění bolesti v krku a kašle.

Pepř vám pomůže zvednout se opět na nohy

Byť by se mohlo zdát, že se pepř hodí jen k masu, ve skutečnosti nám nabízí tisíc a jedno využití. Do nekonečna s ním lze experimentovat nejen v kuchyni, ale přijde vhod i v momentě, kdy nám není úplně nejlépe.

Pepř je totiž skvělým přírodním lékem na celou řadu neduhů. Dnes si ukážeme, jak v praxi využívat léčivé vlastnosti unikátního „čaje“ v momentě, kdy cítíme, že na nás tzv. něco leze, bolí nás v krku nebo pokašláváme.

V jednoduchosti skrytá pepřová síla

Jednu lžičku čerstvě nadrceného černého pepře zalijte 250 ml vroucí vody a nechte louhovat. Aby vytvořený nápoj chutnal co nejlépe, je dobré vzniklý nálev ochutit medem, zázvorem a citrónem, které taktéž pomohou v boji proti bacilům.

Zázvor a pepř nechte v nálevu louhovat nejméně pět minut. Pokud chcete dosáhnout skutečně silného účinku, nechte pepř ve vodě pár minut povařit. Látky obsažené v černém pepři vedou k uvolňování volných radikálů, podporují činnost krevního oběhu, odstraňují ztuhlost kloubů a uvolňují dutiny.

Pokud si říkáte, že pepřový čaj nedává příliš smysl, nezapomeňte, že se jedná o jednu z důležitých ingrediencí velmi oblíbeného chai masala, který je popíjen po celém světě. Můžete zkusit také jemnější variantu - pepř nechejte svařit v mléce, které po přidání medu taktéž chutná velmi lahodně. A pokud radši něco ostřejšího, zkuste si pár kuliček Kampotského pepře přimíchat do drinku, nebo rovnou vyzkoušejte náš pepřový nøGin, který kromě zeleného pepře obsahuje také esence z kakaových bobů a sicilských pomerančů.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments